Elektrosmog, zdraví, mobil, Wi-Fi, závislost, adiktivita, bezdrátové technologie, 5G › Fórum – elektrosmog, zdraví, bezdrátové technologie, EHS › EHS › Uzemnění / Grounding / Earthing
Označeno štítky: Earthing Grounding Uzemnění EMF
- AutorPříspěvky
- kurumbaÚčastník5. 2. 2020 v 15:04Počet příspěvků: 23
Dobrý den,
moc poprosím o erudovanou radu. Má, dle Vašeho názoru, smysl nosit uzemněné boty v prostředí, kde jsou vysílače a wifi ?
Hledám radu od někoho, kdo se v tom vyzná..
Bylo mi totiž řečeno, že pokud budu chodit uzemněná ve městě, v prostředí, kde je silné EMF, stane se ze mě spíše tzv. hromosvod.
Doslova mi bylo řečeno : “Uzemnit je dobré ty stěny a ty ostatní předměty kolem, ale jakmile uzemníš sebe, tak naopak vlastně tvoříš protipol. Například pták když sedí na vysokém napětí a není uzeměný, nevadí mu to. Ale jakmila se dotkneš země, jde to přes tebe. Ale věřím že to máš asi nastudované hodně, nicméně má to své pro a proti. Čím víc se uzemníš sama, tím více toho přes tebe do té země proudí..”
Toto je v rozporu s tím, co tvrdí lidě, co tvrdí, že se uzemňováním dokonce vyléčili.
Jsme v rozpacích, zda je tedy dobré chodit v uzemněných botech ve městě nebo zda si tím spíš uškodím.
Prosím o radu někoho kompetentního.
Moc děkuji.StromÚčastník6. 2. 2020 v 1:34Počet příspěvků: 12Dobrý den, nejsem odborník, ale protože mě toto téma kdysi zaujalo, dostal jsem od odborníka odpovědi.
Uzemňování vychází z toho, že musí být okolí místa uzemnění elektricky čisté – bez rušivých napětí, aby z těla odcházel zbytečný elektrický potenciál do místa s nulovým potenciálem. Představil jsem si to tak, že pokud budu na louce a vysílače budou dále, pokud tam bude elektricky čistá zem, asi je v pořádku se uzemnit. Ve městě na ulici mohou být však poblíž podzemní silová elektrická vedení nebo jiné zdroje, jejich rušivé napětí by si člověk mohl zemnícími prvky bot stahovat zpětně na sebe. Země může být v některých místech hodně zarušená i vlivem přenosu prostřednictvím vlhkosti. Na kvalitu uzemnění, bychom se neměli spoléhat hlavně ve starých domech, kde mohou být instalace podle starých norem, kdy nebyl užíván samostatný zemnící ochranný zelenožlutý vodič (PE),nebo kde byl zemnící vodič v el.okruhu i na jednom místě propojen s modrým nulovacím vodičem. Může se také stát, že se na zelenožlutý vodič mohou indukovat rušivá střídavá napětí z ledniček, čerpadel pro kotel, popř. z různých adaptérů spotřebičů, meničů atd. Čistá zem nemusí být ani na trubkách topení, vodovodů. Aby bylo možné užívat pro zdravotní benefit zemnící kolík zásuvky nebo ocelovou tyč na dvoře domu, bylo doporučeno si to proměřit, aby byla jistota, že na zemnících prvcích budou téměř nulové rušivé napětí, a to pomocí levného kapesního osciloskopu nebo analogového radiopřijímače, když by se zemnící prvek připojil na živy vodič vstupu pro mikrofon. Pokud by nebyly slyšet žádné zvuky-ruchy nebo osciloskop bude zobrazovat téměř nulové hodnoty napětí, je uzemnění použitelné. Na internetu byly nabízeny zemnící pásky do běžeckých nebo běžných zimních bot, což asi v parku nebo v přírodě v chladnějsím počasí by bylo užitečné a v letních měsících chodit bosky.
Snad jsem maličko pomohl zprostředkovanou informací.kurumbaÚčastník6. 2. 2020 v 6:17Počet příspěvků: 23Dobré ráno,
moc děkuju. Pochopila jsem tedy, že do práce po chodníku v tom chodit nebudu…
Ale v parku třeba na travě ano. Že okolní vysílače an střechách nevadí… Děkuju ještě jednou za Váš čas.
A mimochodem, krásný nick:)kurumbaÚčastník6. 2. 2020 v 6:28Počet příspěvků: 23Mám doma v obýváku relativně velký květináč s hlínou ( a květinou). Bude mít, dle Vašeho názoru, prosím efekt, když tam aplikuji něco takového?
Mohlo by to mít zdravotně pozitivní efekt? Nebo je to spíš k ničemu.
Odborník na měření EMF se vyjádřil k uzemňování takto :
“Resis uzemeni lzickou v lese? Rozdil mozna 10voltu… ale mezi malickem a hlavou mas nejmin 200 voltu/metr a mezi nohama kdyz udelas krok aspon 40 voltu, přirozeně. Potom moc nema smysl se chtit uzemnovat i na prochazce. Resis tak jemny veci, detaily ktere nemaji valný smysl. ”
Co si o tom myslí Strom?StromÚčastník6. 2. 2020 v 12:07Počet příspěvků: 12Pěkný den,
hodnoty elektrického potenciálu těla, nevím, může být pravda.
Podíval jsem se na video, ale německy přiliš neumím.
Nevím, zda jsem pochopil správně dotaz ohledně květináče. Aby došlo k uzemnění obecně, je nutné, aby zemnící prvek byl připojený do povrchu Země, např. jako je k zemi připojený hromosvod. Ocelová tyč v zemi, na kterou se napojuje zemnící vodič. Myslím si, že chodit v zemnících botách nebo bosky po chodnících ve městě při zvažovaném zarušení bych neviděl jako problém:) … avšak nebude prospěšné, ani neprospěšné, pokud to neprovozujete celodenně. Spíš bych to selským rozumem vztahoval na činnosti, kdy jsme delší dobu na stejném místě nebo v kontaktu s uzemněným prostředím, např. dlouhá procházka, dlouhodobé sezení v kanceláři. Pokud někdo spí se zemnícími prostředky, bylo by asi vhodné si kvalitu uzemnění proměřit.
Zemnící prostředky nevyužívám (měl jsem zájem se o tom dozvědět, ale nezabýval jsem se tím do hloubky).
Chodím bosky po některých místech spíše proto, že si nohy v trávě odpočinou, uvolní se, na kamíncích se masírují samovolně. Vyhradím si na procházku i hodinu a užívám si zklidnění.kurumbaÚčastník6. 2. 2020 v 12:19Počet příspěvků: 23Krásné poledne, Strome,
No, myslela jsem to tak, že si prostě ohnu lžičku, namotám drát, vezmu vidličku, namotám druhý konec drátu. Vidličku píchnu do květináče. Ohnutou lžičku si dám na mé zápěstí a sednu na gauč a budu si číst.
To znamená, že ta vidlička by byla ve hlíně, v zemi.
To by nefungovalo?
Toto mě napadlo v souvislosti, když jsem něco obdobného viděla v jakémsi youtube videu..
Občas si pustím nějakou audioknihu, lehnu na gauč, který je blízko květináče a usnu.. takže je to akce na delší dobu.
Chození na boso je samozřejmě bezkonkurenční, bohužel neznám moc vhodných lokalit… a chodit po výkalech nebo plivancích, ať už po pražských chodnících nebo trávnících, považuju za ne příliš dobrý nápad..StromÚčastník6. 2. 2020 v 12:37Počet příspěvků: 12Pěkný den, Kurumbo,
ano, nefungovalo by to správně. Učili nás, že se zařízení a obvody uzemňují, aby se sjednotil potenciál jejich vodivých částí na společnou hodnotu, která má být co nejbližší potenciálu zemského povrchu.
Pokud se zemina odebere a přemístí do jiného místa, už zemina není v kontaktu se zemským povrchem, nemá téměř nulový potenciál.kurumbaÚčastník6. 2. 2020 v 12:53Počet příspěvků: 23Děkuji, Strome…
StromÚčastník6. 2. 2020 v 22:21Počet příspěvků: 12Zdravím,
jak jsem psal …pokud budu na louce a v okolí budou vysílače, pokud tam bude elektricky čistá zem, je to v pořádku se uzemnit… nemyslel jsem to jako návod uzemňovat se u vysilačů, to okolí bylo míněno spíše jako nějaká stovečka metrů.
Mějte se dobře.kurumbaÚčastník7. 2. 2020 v 5:38Počet příspěvků: 23Dobré ráno, Strome,
Psal jste :
Myslím si, že chodit v zemnících botách nebo bosky po chodnících ve městě při zvažovaném zarušení bych neviděl jako problém:) … avšak nebude prospěšné, ani neprospěšné, pokud to neprovozujete celodenně.No jsem v PHA, domy jsou “zdobeny” vysílači relativně všude..
Takže do práce v tom chodit nemám vubec? Cesta by byla … chodník/auto popřípadě jen chodník a budova školy , kde je na podlaze PVC.
Na louku se teda moc často nedostanu:(StromÚčastník7. 2. 2020 v 23:02Počet příspěvků: 12Dobrý den,
zaslal jsem prosbu o radu panu odborníkovi, třeba Vám zkusí poradit.FrantisekÚčastník20. 7. 2023 v 18:47Počet příspěvků: 1Dobrý den a co s euzemnit esd drátkem s páskou přes topení je to zdraví přínosné? Či si koupit zemnící kolík s drátem?
- AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.