Evropská komise se rozhodla přijmout evropskou občanskou iniciativu s názvem  a Stop (((5G))) – Zůstat připojeni, být však chráněni zaregistrovala ji 7. října 2021.

Tato evropská občanská iniciativa byla vytvořena organizací Evropané za bezpečná připojení (Europeans for Safe Connections). Iniciativa žádá Evropskou komisi, aby vytvořila lepší legislativu kvůli nepříznivým účinkům bezdrátové komunikace. 5G se zavádí s cílem usnadnit internet věcí, který bude všudypřítomný, aniž by byly posouzeny možné nepříznivé účinky na životní prostředí, soukromí nebo zdraví.

Tato Evropská občanská iniciativa (EIO) dá hlas milionům evropských občanů, kteří jsou znepokojeni zdánlivě nezadržitelným zaváděním 5G a všemi jeho nežádoucími účinky.
Bezdrátová komunikace má již nyní velký negativní vliv na život. Se zaváděním 5G a internetu věcí tento vliv výrazně vzroste. Země EU a EU samotná ignorují mnoho obrovských nepříznivých dopadů, které lze očekávat a s některými z nich se již setkaly.

Proto v této EOI Evropané za bezpečná připojení požadují, aby EU zavedením chránila naše zdraví, životní prostředí a naše digitální práva:

  • předpisy na ochranu všeho živého před radiofrekvenčním a mikrovlnným zářením,
  • přísnější regulace na ochranu životního prostředí před všemi dopady 5G a digitalizace,
  • účinnou ochranu dat, která zajistí naše soukromí, bezpečnost a svobodu.

Evropané za bezpečná připojení brzy oficiálně oznámí,

kdy bude zahájen sběr podpisů pod iniciativou Stop (((5G))) – Zůstat připojeni, být však chráněni.

Co přesně je Evropská občanská iniciativa neboli EOI?

Evropská občanská iniciativa je demokratický způsob, jak mohou občané přímo ovlivňovat EU tím, že Evropské komisi navrhují nové zákony. Brzy po registraci Evropskou komisí bude ECI otevřena k podpisu všem Evropanům s volebním právem. Na shromáždění podpisů pod iniciativu je jeden rok.

Jakmile Iniciativa dosáhne více než 1 milionu legálních podpisů, je Evropská komise povinna návrhy posoudit a ECI bude projednána také v Evropském parlamentu.

Kdo jsou Evropané za bezpečná připojení?

Evropané za bezpečná připojení je koalicí národních a mezinárodních organizací, které si uvědomují nepříznivé důsledky moderních komunikačních technologií. Nejsme proti technologiím, ale jsme pro bezpečné technologie a bezpečná spojení.
Aby naše EOI byla úspěšná, je nejdůležitější získat širokou podporu mnoha různých organizací, sdružení a skupin, které budou spolupracovat na shromáždění alespoň jednoho milionu podpisů.

Prosím, kontaktujte nás, pokud byste nám chtěli pomoci v kampani

této EOI  Stop(((5G))) – Zůstat připojeni, být však chráněni.

Byl pro Vás příspěvek zajímavý?

Prosím, klikněte na hvězdičku pro ohodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím nehodnoceno! Buďte první, kdo příspěvek ohodnotí 🙂

Když jste náš příspěvek považovali za zajimavý...

Prosím, sledujte nás na sociálních médiích!

Vaše hodnocení nás vede k zamyšlení: Co bychom mohli zlepšit?

Prosím, pomozte nám vylepšit tento příspěvek!

Jak můžeme vylepšit tento příspěvek? Budeme rádi za podnětné připomínky a uvedení kontaktního emailu, abychom se Vám mohli ozvat.